
فرصت ارزشمند حضور دبیرکل «ایسا» در ایران
به نظر میرسد شرایط سازمان تامیناجتماعی در ایران به گونهای است که دارای زمینه لازم برای حضور در عرصه بینالملل است.
به نظر میرسد شرایط سازمان تامیناجتماعی در ایران به گونهای است که دارای زمینه لازم برای حضور در عرصه بینالملل است.
منصور اعتصامی
معاون فرهنگی-اجتماعی سازمان تامیناجتماعی
پس از سه سال تلاش خستگیناپذیر در بازگرداندن سازمان به وظایف فنی و تخصصی، بهتدریج اثرات این فرایند اصلاح و رفع مشکلات گذشته در حال ظهور است. این مهم حاصل نمیشد الا اینکه مدیران ارشد سازمان و بهویژه مدیرعامل محترم اراده این بازگشت و ترمیم تخصصی را به منصه ظهور رسانند.
در این بین نقش معاونت فرهنگی-اجتماعی در همراهی با این تفکر در زمینه تسهیل و روانسازی ارتباط با شرکای اجتماعی سازمان اعم از کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان مشهود است.
در کنار فرایند فوق، گسترش و ترویج مفاهیم بیمه و تامیناجتماعی در سطوح مختلف اجتماعی بهویژه سطح ارتباط با دانشآموزان و معلمان و بهطور کلی وزارت آموزشوپرورش، تشکیل و برگزاری کارگاههای آموزشی در دانشگاههای دولتی کشور با موضوع «اقتصاد مقاومتی با تاکید بر بیمه و تامیناجتماعی» و تعاملات با سایر نهادهای فرهنگی - اجتماعی کشور به تصحیح رفتار تخصصی سازمان کمک شایان توجهی کرده است.
با بروز و تحقق اقدامات فوق و سایر تلاشهای بهعملآمده در حوزههای بیمهای و درمانی در کنار اقدامات صورتگرفته توسط سایر معاونتهای محترم سازمان در جهت خدمترسانی بهتر به شرکای اجتماعی، وضعیت به مراتب بهتر و مناسبتری را در سازمان شاهد هستیم. این موضوع قضاوت مثبت برخی مسئولان نظام را دربرداشته است؛ ازجمله ریاست محترم قوه مقننه در آخرین ملاقات با مدیران ارشد سازمان.
در چنین شرایطی برگزاری اجلاس فنی-منطقهای اتحادیه بینالمللی تامیناجتماعی (ایسا) در تهران با حضور جناب آقای «کنکلوسکی»، دبیرکل محترم این نهاد بینالمللی، از اهمیت ویژهای برخوردار است. مهمانان خارجی حاضر در سمینار بهویژه دبیرکل محترم در کنار حضور در کارگروههای تخصصی، بهطور عمومی با روند خدمترسانی و در سطح کلانتر با برنامهها و جهتگیریهای راهبردی سازمان آشنا شدند. نگارنده توفیق داشت در فرصتی کوتاه موضوع گفتمانسازی در حوزه مفاهیم بیمه و تامیناجتماعی در دانشگاههای کشور و تاثیرگذاری بر متون درسی در دروس آموزشوپرورش، با استفاده از مفاهیم بیمه و تامیناجتماعی را برای دبیرکل محترم ایسا تشریح کند. البته این توضیحات با استقبال ویژه ایشان مواجه شد و توصیههایی را در این زمینه به همراه داشت. شنیدهها حاکی است فعالیتهای اساسی انجامشده در حوزههای بیمهای و ارتقای کیفی و کمی صورتگرفته در حوزه درمان از دید ایشان پنهان نمانده. لذا این مجموعه تلاشها ابراز سپاس و تقدیر دبیرکل ایسا از سازمان را در سخنرانیها و ملاقاتهای ایشان با مقامات کشوری به همراه داشت. با ملاحظه فصل نوین برقراری ارتباط با ایسا، فرصت بینالمللی جدیدی برای سازمان تامیناجتماعی ایران فراهم آمده است. در این راستا برخی اقدامات عملی، البته در چهارچوب ساختارهای تدوینیافته بینالمللی، پیشنهاد میشود:
1- با توجه به دستورالعمل ارسالی و البته اصلاحشده ایسا در سال 2011 یعنی موضوع «حکمرانی خوب» و تاثیر آن بر ارائه خدمات بهتر، میتوان گزارشهای عملیاتی و علمی قابلقبول و استانداردی را در حوزه عملکرد سازمان ارائه کرد. فرایندی تحقیقاتی نیز در این زمینه در مقطع کارشناسی ارشد (پایاننامه) به پایان رسیده که قابل بهرهبرداری است.
2- ادارهکل بینالملل با تهیه گزارش فعالیتها بهویژه در حوزه ICT، ارتقای منابع انسانی و برقراری ارتباط با شرکای اجتماعی در تحقق اصل سهجانبهگرایی به طور مستمر و البته مستند میتواند نقش سازمان را در فرایندهای بینالمللی هرچه بیشتر آشکار سازد.
3- درخواست وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ایجاد مرکز مطالعات منطقهای در ایران به طور جدی دنبال شده و جهتگیریهای مطالعاتی در سازمان و موسسه هرچه بیشتر رنگ و بوی بینالمللی پیدا کرده است. این امر هم موجب ارتقای سطح مطالعات در ایران شده و هم ساختار ارزشمند فرهنگ ایرانی و فرایندهای بومی خدمات اجتماعی عرضهشده را به عرصه بینالملل ارائه میکند.
4- آخرین پیشنهاد تشکیل جلسه ارزیابی از سوی سمینار برگزارشده توسط ادارهکل بینالملل است. به نظر میرسد تشکیل جلسه ارزیابی، ضمن تبیین دستاوردهای حاصل از برگزاری سمینار، برخی کاستیهای حاصل در طول برگزاری را آشکار میسازد و میتواند سازمان را در رفع نواقص و اشکالات احتمالی در برگزاری جلسات ملی و بینالمللی هرچه بیشتر یاری رساند.
به امید تحقق نظام جامع خدمترسانی به شرکای اجتماعی و ذینفعان در راستای اهداف ارزشی جمهوری اسلامی ایران در حوزه خدمات اجتماعی.
منبع : هفته نامه آتیه نو