خیز «تامین اجتماعی» برای فعالیت قدرتمندتر در فضای مجازی
خیز «تامین اجتماعی» برای فعالیت قدرتمندتر در فضای مجازی
دکتر علیرضا امیرپور گفت: با تکمیل نقاط قوتی چون سایت خبری - تحلیلی تامین ۲۴، به سمت تقویت حضور سازمان تامین اجتماعی در فضای مجازی از طریق شبکه های اجتماعی توسط موسسه فرهنگی و هنری آتیه که متولی این حوزه های ارتباطی است، پیش خواهیم رفت.
تامین ۲۴/ رئیس هیات مدیره موسسه فرهنگی و هنری آتیه با اشاره به دو شکل و فرمت نشر چاپی و نشر الکترونیکی در جهان امروز گفت: واقعیت این است که نشر الکترونیک و فضای مجازی و حتی کتاب های الکترونیک همچنان نتوانسته جایگزین رسانه های چاپی شود، بنابراین به نظر من نباید در رفتن به سمت هر یک افراط و یا تفریط کرد و نمی توان هیچ کدام از این مدیوم ها و رسانه ها را به طور مطلق کنار گذشت.
وی افزود: الان در کشورهای توسعه یافته جهان هم همچنان روزنامه ها و رسانه های چاپی و کاغذی وجود دارند و خیلی هم فعال هستند و متقاضی و مشتری و مخاطب دارند؛ هر چند در این کشورها حوزه نشر دیجیتال هم به وجود آمده و بسیار فعال است.
دکتر علیرضا امیرپور در گفتگو با تامین ۲۴، با بیان ایجاد رکورد فروش کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که به تازگی برگزار شد، گفت: این کسب رکورد فروش به خوبی نشان می دهد مردم هنوز هم به مطالعه کتاب های کاغذی و چاپی علاقه دارند.
وی افزود: در همه جای دنیا همین طور است و مثلا نمایشگاه کتاب فرانکفورت از بزرگترین نمایشگاه های کتاب دنیاست که انتشارات معتبر دنیا با تیراژهای وسیع کتاب در آن حضور پیدا می کنند یا مثلا هنوز روزنامه یومیوری ژاپن با تیراژ میلیونی، پر مخاطب ترین روزنامه کاغذی و چاپی دنیاست.
مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به رشد فضای مجازی در جهان و ایران و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشورمان، گفت: از طرف دیگر ما حتما باید روی نشر الکترونیک و مجازی کار کنیم.
وی تاکید کرد: در موسسه فرهنگی و هنری آتیه هم این دو مقوله «نشریات چاپی و فضای مجازی و نشر الکترونیکی» باید هم زمان و توامان دیده شوند و اگر هم تا به حال نگاه به فضای مجازی و نشر الکترونیکی درست و علمی و دقیق نبوده، ضرورت دارد که از این به بعد این نگاه تقویت شده و توسعه پیدا کند.
امیرپور افزود: موسسه فرهنگی و هنری آهنگ آتیه در حال حاضر هفته نامه ها، ماهنامه و نشریات استانی را تهیه، چاپ و توزیع می کند و لازم است که در کنار این محصولات چاپی، در زمینه توسعه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و سایت های اطلاع رسانی اقدام کرده و حتما این حوزه ها را تقویت کنیم.
وی در خصوص اقدامات انجام گرفته در این زمینه گفت: برای این موضوع در هیات مدیره موسسه گفتگو شده و در برنامه های راهبری موسسه هم این موضوع دیده شده که با تکمیل نقاط قوتی چون سایت خبری - تحلیلی تامین ۲۴، به سمت تقویت حضور سازمان تامین اجتماعی در فضای مجازی از طریق شبکه های اجتماعی توسط موسسه فرهنگی و هنری آتیه که متولی این حوزه های ارتباطی است پیش خواهیم رفت.
رئیس هیات مدیره موسسه فرهنگی و هنری آتیه تصریح کرد: بر اساس تصمیم هیات مدیره موسسه آتیه، هم فضای وب و هم شبکه های اجتماعی را تحت پوشش قرار خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، راهاندازی «مرکز اطلاعرسانی و پاسخگویی تامین اجتماعی» را یکی از اقدامات شایسته سازمان تامین اجتماعی برشمرد و افزود: اکنون کاربران سازمان میتوانند با این مرکز تماس گرفته و سوالات خود را بپرسند. همچنین این امکان وجود دارد تا مخاطبان سازمان اطلاعات و اخبار مربوطه را از طریق فضای مجازی دریافت کنند.
مشاور دکتر نوربخش با بیان این که بیش از نیمی از جمعیت کشور در همه ادوار زندگی خود با سازمان تامیناجتماعی در ارتباط هستند و به همین دلیل اخبار و اطلاعات آن مورد توجه بسیاری از افراد جامعه است، گفت: با نگاه سنتی به روابط عمومی قطعا نمیتوان خیل عظیم مخاطبان سازمان که شرکای اجتماعی و بیمهشدگان هستند و دریافت خدمات و رسیدگی به چالشها و مشکلاتشان را به بهترین نحو ممکن انتظار دارند پاسخگو بود.
وی افزود: ایجاد پدیده «شهروند – خبرنگار» و ورود آن به عرصه اطلاعرسانی، تلنگری به حوزه روابط عمومی وارد کرد و شفافیت و پاسخگویی نهاد روابط عمومی را افزایش داد. زیرا روابط عمومی در کنار «شهروند – خبرنگار» که اطلاعات را در کوچکترین زمان ممکن منتشر می کند نمیتواند به شیوه سنتی خود ادامه دهد، از این رو، می کوشد با بکارگیری ابزارهای نوین ارتباطی، در عصر ارتباطات دیجیتال، به حاشیه رانده نشود.
امیرپور ادامه داد: کشورهای پیشرفته از «دولت الکترونیک» عبور کرده و به سمت «دولت موبایل» رفته اند، اما متاسفانه ما هنوز در فضای سنتی ماندهایم و نتوانستهایم از فرصتها به نحو شایسته استفاده کنیم. در صورتیکه استفاده از این فرصتها ما را به سمت نظام اداری پیشرفته سوق خواهد داد.
وی با ابراز تاسف از این که هر سازمانی در کشور ما به طور جداگانه وارد عرصه الکترونیک شده است، گفت: هیچ هماهنگی بین سازمانها از این نظر وجود ندارند و حتی یک نهاد هماهنگ کننده ای نیز در این زمینه مشاهده نمیشود که این امر برای مردم ایجاد مشکل و سردرگمی کرده است.
رئیس هیات مدیره موسسه فرهنگی و هنری آتیه با اشاره به حوزه سنتی روابط عمومی، گفت:در عصر ارتباطات دیجیتال، بر اساس نگاه علمی به مخاطب، از وی به عنوان کاربر یاد شود، یعنی کسی که دو سویه عمل میکند و دیگر تنها شنونده صرف نیست. از این منظر، روابط عمومی هنگامی موفق خواهد بود که بتواند ارتباطی دو سویه، تعاملی و منسجمی را با کاربران خود ایجاد کند.
وی تصریح کرد: سازمانی که در آن صفهای طولانی برای مراجعان تشکیل نشود، قطعا روابط عمومی قوی داشته است، چرا که این حق هر شهروند است که علاوه بر رضایتمندی از دریافت خدمات، از آن لذت ببرد که درجه بالاتری از رضایتمندی است.
تامین ۲۴دکترعلیرضا امیرپورسازمان تامین اجتماعیموسسه فرهنگی و هنری آهنگ آیته