
شماره ۱۰۰ هفته نامه آتیه نو منتشر شد
تازه ترین شماره هفته نامه «آتیه نو»، نخستین نشریه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی به همراه ویژه نامه ۸ صفحه ای «هفته کار و کارگر»، صبح امروز ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ منتشر شد.
تازه ترین شماره هفته نامه «آتیه نو»، نخستین نشریه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی به همراه ویژه نامه ۸ صفحه ای «هفته کار و کارگر»، صبح امروز ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ منتشر شد.
تامین ۲۴/ «بوسه بر دست های کار و امید» تیتر یک صفحه اول هفته نامه آتیه نو است. آتیه نو با انتخاب این عنوان، خواننده را به مجموعه ای از گزارش ها و یادداشت هایی هدایت می کند که محور همه آنها «اشتغال- تولید» است.
«دیروز و امروز زندگی کارگران به روایت آمار» عنوان یکی از گزارش های آتیه نو است که در آن، تغییر در چند شاخص مهم رفاهی را طی 4 سال گذشته بررسی کرده است. به نوشته آتیه نو، از شاخص هایی که حاکی از بهبود نسبی وضعیت کارگران است، می توان به شاخص فلاکت اشاره کرد. این شاخص، جمع وضعیت بیکاری و تورم است و بر اساس آمار رسمی مرکز آمار ایران از سال 92، که دولت فعلی اداره امور کشور را به دست گرفته، وضعیت این شاخص رو بهبود است.
این هفته نامه همچنین در این باره نوشته است: افزایش 14.5 درصدی حداقل حقوق کارگران در سال جاری، تنها یکی از نشانه های توجه دولت به حمایت از کارگران است. دولت یازدهم همواره بر اتخاذ تصمیمات کارشناسی و عقلانی تاکید کرده و به همین دلیل افزایش حداقل دستمزد در این حد قابل پیش بینی بود.
سرنوشت غول های تولید
«آتیه نو» در مطلب دیگری از «واقعیت کارخانه هایی که گفته می شود، تعطیل شده اند» نیز گزارش داده است. رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، به این هفته نامه گفته است: تعطیلی کارخانه هایی مانند ارج ارتباطی به دولت فعلی ندارد و این برخوردها و بازی ها با دولت مغرضانه و غیر کارشناسی است. آتیه نو بعد از پیگیری های مختلف متوجه می شود که واگذاری های اشتباه در دولت سابق «ارج» و بسیاری از کارخانه ها را دچار مشکل کرده و «داروگر» هم در مرحله «به روز رسانی» دستگاه ها است.
نگاهی به درمان کارگران
«آتیه نو» در گفت و گویی با محمد علی همتی، معاون درمان سازمان تامین اجتماعی، به مساله درمان کارگران نیز پرداخته است. به گفته همتی، در حوزه درمان غیر مستقیم با 816 بیمارستان و 46 هزار و 500 مرکز درمانی و تشخیصی قرارداد داریم و در این مراکز با خرید خدمات، دسترسی کارگران به خدمات تشخیصی و درمانی را مهیا کرده ایم. او همچنین گفته است: در سال 93 بیش از 400 میلیارد تومان و در سال 95 هم حدود 3 هزار میلیارد تومان فراتر از سهم قانونی«نه بیست و هفتم» در حوزه درمان کارگران هزینه شده است.
«آتیه نو» در گزارشی دیگر نیز به مساله درمان کارگران پرداخته و اعلام کرده که «سلامت کارگران در اولویت برنامه های درمانی» سازمان تامین اجتماعی قرار داده است به گونه ای که طی سال های اخیر، سطح دسترسی کارگران به خدمات درمانی افزایش یافته و درمان رایگان به آنها در 2 میلیون متر مربع فضای درمانی ارایه می شود.
به نوشته این هفته نامه، پزشکان تامین اجتماعی نیز طی چهار سال اخیر، شاهد تحولات متعددی در حوزه درمان این سازمان بودند که شیوه فعالیت آنها را هم تحت تاثیر قرار داد. دکتر رضا پورمازار، رئیس شورای رابطان متخصص حوزه ستادی در معاونت درمان تامین اجتماعی، تحولات اخیر درنظام درمان تامین اجتماعی را نوعی نوسازی و بازسازی دانسته و به آتیه نو گفته است: طی چهار سال اخیر، اغلب دستگاه های تشخیصی در مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی نوسازی شده اند و تعداد این دستگاه نیز چندین برابر شده است.
مصطفی ملکیان، فیلسوف اخلاق نیز در مطلبی به پرسش های آتیه نو درباره تلخ و شیرین دنیای کارگری پاسخ داده است. به اعتقاد این فیلسوف جامعه همان قدر که به مهندس، پزشک و فیلسوف نیاز دارد، به همان اندازه نیز به کارگر نیاز دارد.
«روایت دست های نجیب آدم ها» نیز عنوان گزارشی مصور است که در شماره اخیر هفته نامه آتیه نو به چاپ رسیده است. در این مطلب، به همراه هرعکس، توصیفی نوشته است. به نوشته آتیه نو، کارگرانی که جلوی دوربین عکاس این هفته نامه رفته اند، می خندند، گله نمی کنند، از روزگار نمی نالند. به فرداهای روشن خوشبین هستند و امید روی امید می گذارند. زندگی را سخت نمی گیرند و می خندند. خنده هایی که خبر از راز درونشان نمی دهد. لبخند های قدیمی که هزار حرف نگفته را لای خودشان پنهان می کنند. خط و خطوط چهره بعضی از آنها می گوید که روزگار بر آنها سخت گرفته است.
سایر مطالب آتیه و ویژه نامه «هفته کار و کارگر»
-کارگری که کارآفرین شد!
-پیوند زدن کارآموزان و شرکت ها
-چند پرسش درباره حقوق و مزایای کارگران
-روایت یک عقلانیت دوست داشتنی
-سهم کارگران از فضای مجازی و ارتباطی
-جشنواره کتاب سال تامین اجتماعی برگزار می شود
-کارگران موتور توسعه کشورند
-افزایش حقوق بازنشستگان بیش از نرخ تورم
- بازگشت به رونق با تدبیر ممکن است
-کارگران، سربازان گمنام«جهاد اقتصادی» هستند
-نقش اعتماد اجتماعی در روابط کارگری و کارفرمایی