
از برف به نخل و جادههای بیقرار
از ساری تا نزدیکی مرز سمنان، ۱۰۰ کیلومتر جاده جنگی وجود دارد که میتوان از دره، جنگل و از لابهلای درختان آن عبور کرد و از طبیعت لذت برد.
از ساری تا نزدیکی مرز سمنان، ۱۰۰ کیلومتر جاده جنگی وجود دارد که میتوان از دره، جنگل و از لابهلای درختان آن عبور کرد و از طبیعت لذت برد.
تامین ۲۴/ مازندران را اغلب رفتهایم. اما اینکه چقدر مازندران را دیده باشیم، سوالی است که باید با شک و تردید بسیار به آن پاسخ بدهیم. از مازندران چه چیزهایی را به یاد میآورید؟ خیلی چیزها اما باور کنید مازندران نادیدنیهای زیادی دارد که با خواندن این گزارش با آنها آشنا میشوید و البته صادقانه اعتراف میکنید که مازندران را ندیدهاید. پس دستتان را به ما بدهید تا با هم سری بزنیم به یکی از طولانیترین جادههای جنگلی ایران و لذت رانندگی در میان نمنم باران و موسیقی «دقیقا کجایی؟» را تجربه کنیم. از همان جادههایی که نمونهاش را در فیلمها میبینید و تصورتان بر این است که «این چیزها مال تو فیلمهاست.» اما باور کنید از ساری تا نزدیکی مرز سمنان، 100 کیلومتر جاده جنگی وجود دارد که میتوان از دره، جنگل و از لابهلای درختان آن عبور کرد و از طبیعت لذت برد.
سه دیدنی بیمانند
مازندران در جوار سمنان و گلستان بسته گردشگری ممتازی را به گردشگران هدیه میدهد؛ از کوه و جنگل گرفته تا دشت و صحرا و ساحل. پارکهای ملی مختلف این سه استان را هم باید به زیباییهای گردشگریشان اضافه کنیم. پارکهایی همچون پارک ملی کیاسر ساری یا پارک خارتوران سمنان. جالب است که سفر به قصد دیدار از این پارکها نوع مدرنی از گردشگری یا گردشگری گروهی را هم رواج میدهد چون این سفرها میتواند با اتوبوس، مینیبوس و ماشینهای مخصوص گروهی صورت بگیرد. نادیدهها و ناشناختههای این مناطق اینقدر هست که میتوان از آنها کتابی نگاشت. در حال حاضر بسیاری از مسافران و گردشگرانی که به مازندران میآیند و از مازندران به مشهد میروند یا کسانی که مستقیما از تهران به جاده دامغان و سپس سمنان میروند یا از شاهرود به سمت مشهد حرکت میکنند، بازار دامغان و راستهبازار سنتی سمنان را نمیشناسند. بازاری قدیمی با محصولات سنتی که جاذبهای گردشگری محسوب میشود و مکانی دستنخورده برای شکمگردی هم بهشمار میرود.
قدم زدن در طولانیترین ساحل ماسهای خزر
شاید بسیاری از گردشگران و مسافران ندانند که از دامغان تا دریای فرحآباد ساری که طولانیترین ساحل ماسهای دریای خزر است و 2 کیلومتر طول دارد، تنها 2 ساعت راه است. این جاذبهها برای گردشگران خارجی نیز قابلتوجه است چون از استانی کویری تا استانی سراسر جنگل و دریا و ساحل را ظرف چند ساعت طی میکنند و از جاذبههایش لذت میبرند. یا مثلاً پارک ملی دودانگه که بزرگترین آبشار خزهای ایران در آن قرار دارد و در یک محور بیش از 15 آبشار دارد با مناظر جنگل و رودخانه بسته گردشگری دیگری است که در همین حوالی در دسترس است. همچنین میتوان از دودانگه و بابل با 2 ساعت رانندگی به سنگده ساری رسید. این مکانها معرفی نشدهاند و اگر درست معرفی شوند گردشگران از آنها استقبال میکنند. چون گردشگران از مسیرهای تکراری خسته شدهاند و کسی نیازهایشان را ندیده است.
در این منطقه یکی از بزرگترین کوچهای ایران در منطقه سنگسر یعنی بین مازندران و سمنان را هم میتوان دید. خود ایل با همه مظاهر زندگی طبیعی، آیینها، غذاهای محلی، پوشاک سنتی و صنایعدستیاش مجموعه کاملی از گردشگری محسوب میشود. منطقه شهمیرزاد را هم که شناختهشده است به این زمینههای گردشگری اضافه کنید تا بهشتی اینجهانی بیشازپیش نمایان شود. در همین منطقه وقتی از دامغان 145 کیلومتر به سمت شاهرود بروید، درختان خرما را میبینید و گلههای مختلف و شترهای زیادی که در کویر در حال حرکت و چریدن هستند و زمانی که 140 کیلومتر به سمت شاهکوه بروید، برف روی کوهها نشسته است. در ادامه وقتی از شاهرود به سمت خراسان و سبزوار حرکت کنید، به مسیر بینالمللی ابریشم میرسید که از دوران پیش از اسلام تاکنون کارکردش را حفظ کرده است. جالب است که از دامغان دو راه فرعی داریم که یکی به سمنان و اصفهان میرود و دیگری به سمت کیاسر ساری. در واقع کمتر جایی در دنیا وجود دارد که بتوان با یک ساعت رانندگی از جنگلهای وهمانگیز و یخچالهای طبیعی و از لابهلای مه عبور آن کرد و به جلگهها و ساحل دریا رسید. این مسیر را برای نوروز 96 انتخاب کنید. هم نزدیک است و هم خیالانگیزیاش دیوانهکننده.
منبع: هفته نامه آتیه نو