
منابع طرح تحول سلامت مدیریت شود
نماینده پیرانشهر در مجلس با انتقاد از ساختاری بیمه ای کشور گفت: این ساختار به علت وابستگی به دولت شکننده و ضعیف دارد است لذا باید منابع پایدارتری برای آن تعریف کرد تا با تغییر دولتها خللی در آن ایجاد نشود.
نماینده پیرانشهر در مجلس با انتقاد از ساختاری بیمه ای کشور گفت: این ساختار به علت وابستگی به دولت شکننده و ضعیف دارد است لذا باید منابع پایدارتری برای آن تعریف کرد تا با تغییر دولتها خللی در آن ایجاد نشود.
تامین ۲۴/ رسول خضری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت یکی از برگ برندههای دولت یازدهم است، اظهار داشت: بیش از 80 درصد مردم از اجرای این طرح راضی هستند.
وی در گفتگو با سلامت نیوز با بیان اینکه این طرح انقلابی در حوزه سلامت کشور است، افزود: پیش از اجرای این طرح، هزینه برخی درمانها کمرشکن بود و مردم در مضیقه قرار داشتند اما خوشبختانه امروز پرداختها از جیب مردم به طور محسوسی کاهش پیدا کرده است.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت با انتقاد از شتاب بالا در اجرای طرح تحول سلامت تصریح کرد: به اعتقاد بنده سرعت اجرای طرح با زیرساختهای موجود در کشور تناسب نداشت البته این به معنی توقف طرح نیست بلکه باید برای ارتقای زیرساختهای موجود تلاش کرد.
خضری با اشاره به اینکه این طرح در کشورهای پیشرفته طی 15 الی 20 سال اجرایی شده است، ادامه داد: اجرایی شدن طرحی با این گستردگی در 2 یا 3 سال امکانپذیر نیست و فرهنگ سازی خاصی میطلبد، مثلا برخی بیماران حتی برای سرماخوردگی نیز به پزشک متخصص مراجه میکنند و طرح مجبور به پرداخت هزینه آن است لذا مصارف آن باید متناسب با منابع باشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: مدیریت منابع مالی در این حوزه دارای اهمیت خاصی است و خدمات ارائه شده در این زمینه باید با منابع موجود همخوانی داشته باشد تا در اجرای اصولی طرح دچار مشکل نشویم.
وی افزود: طی اجرای این طرح 11 میلیون نفر بیمه شده اند اما در این میان هیچ پایشی بین اقشار کم درآمد و پردرآمد صورت نگرفته است و این امر در آینده ممکن است تامین منابع مالی را با چالش روبرو کند.
عضو کمیسیون اجتماعی با اشاره به تلاشهای وزارت بهداشت در جداسازی بخش درمان سازمان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: در این مورد مهم باید جمع هیئت دولت تصمیم گیری کند نه شخص وزیر.
وی ادامه داد: بهتر است معاونت رئیس جمهور سازمانی تحت عنوان سازمان ملی بیمه کشور را تشکیل دهد و ناظری غیر از دو وزارتخانه رفاه و بهداشت بر کار آن نظارت کند تا اختلافات برچیده شود.
نماینده مردم پیرانشهر با انتقاد از ساختاری بیمه ای کشور گفت، این ساختار به علت وابستگی به دولت شکننده و ضعیف است لذا باید منابع پایدارتری برای آن تعریف کرد تا با تغییر دولتها خللی در آن ایجاد نشود چرا که بیمه ها نقش اساسی در نظام اجتماعی دارند.
خضری با تاکید بر اهمیت بررسی و کار کارشناسی بر روی منابع مالی در اجرای طرح اظهار داشت: دستگاههای ذیربط باید با دقت و تامل مدیریت منابع مالی ا بر عهده بگیرند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به بدهی 150 هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی گفت: این سازمان یک سازمان بین نسلی است که متاسفانه دولت ها به عنوان شریک تضامنی از اول انقلاب سهم آن را را پرداخت نکرده اند، لذا بهتر است دولت سهم 3 درصدی بیمه را پرداخت کند تا بخش از مشکلات مرتفع شود.