نمایندگان مجلس، در جریان بررسی لایحه برنامه ششم توسعه طی دو روز گذشته، مواردی متعددی را در خصوص سلامت و بهداشت جامعه بررسی و تصویب کردند که از جمله این موارد، انتزاع سازمان بیمه سلامت از وزارت رفاه و انتقال آن به وزارت بهداشت بود.
تامین ۲۴/ نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 15 دی ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بند (الف) ماده 87 لایحه برنامه ششم با بندالحاقی لایحه برنامه ششم توسعه موافقت کردند.
نمایندگان با 130 رای موافق، 84 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 243 نماینده حاضر در مجلس با الحاق یک بند به بند (الف) ماده 87 موافقت کردند.
براساس این گزارش، اکبر رنجبرزاده، عضو هیأت رئیسه مجلس در پیشنهادی خواستار انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت شد که نمایندگان با آن موافقت کردند.
بر اساس این گزارش، در بند الحاقی این ماده آمده است: از زمان ابلاغ این قانون، سازمان بیمه سلامت از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتزع و با حفظ شخصیت حقوقی و استقلال مالی بر اساس اساسنامه ای که به تصویب هیات وزیران می رسد وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اداره می شود، اساسنامه این سازمان به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تصویب هیات وزیران می رسد.
لازم الاجراء شدن پوشش بیمه سلامت برای تمام آحاد کشور از سوی دولت
همچنین نمایندگان پوشش بیمه سلامت برای تمامی آحاد جمعیت کشور و برخورداری از یارانه دولتی را برای دولت اجبار کردند.
به گزارش تامین ۲۴، نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم دیروز (سه شنبه، 14 آبان ماه) مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور با ماده 86 این لایحه با 170 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در ماده 86 این لایحه در بخش سلامت، بیمه و سلامت زنان خانواده آمده است که دولت مکلف است به منظور تحقق سیاستهای کلی سلامت، تأمین منابع مالی پایدار برای بخش سلامت، توسعه کمی و کیفی بیمههای سلامت و مدیریت منابع سلامت از طریق نظام بیمه با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا پایان سال اول اجرای برنامه اقدامات زیر را بر اساس سیاست های کلی سلامت به عمل آورد.
همچنین در بند الف ماده 86 آمده است که پوشش بیمه سلامت برای تمامی آحاد جمعیت کشور اجباری بوده و برخورداری از یارانه دولت جهت حقسرانه بیمه از طریق ارزیابی وسع و براساس آییننامهای خواهد بود که به تصویب هیأت وزیران میرسد.
در تبصره این بند نیز آمده است که این حق بیمه شامل سرپرست خانواده و کلیه افراد تحت تکفل آنان است.
ضوابط حق بیمه پایه سلامت خانوار مشخص شد
نمایندگان همچنین ضوابط حق بیمه پایه سلامت خانوار را مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر دیروز (سه شنبه، 14 دی ماه) مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه با بند ج ماده 86 این لایحه موافقت کردند.
بر اساس بند ج ماده 86 این لایحه حق بیمه پایه سلامت خانوار به شرح ذیل، سهمی از درآمد سرپرست خانوار خواهد بود:
1- خانوارهای روستاییان، عشایر و اقشار نیازمند تحت پوشش نهادهای حمایتی معادل هفت درصد (7%) حداقل حقوق و دستمزد مشمولان قانون کار، 100 درصد حق بیمهی این اقشار بر مبنای بند (الف) این ماده توسط دولت در قالب بودجه سنواتی تأمین میشود.
2- خانوارهای کارکنان دستگاه های اجرایی معادل هفت درصد (7%) حقوق و مزایای مستمر.
تبصره- بخشی از حق بیمه مشمولین این جزء از محل بودجه عمومی در قالب بودجه سنواتی دولت تأمین خواهد شد.
3- مشمولین تأمین اجتماعی کسر حق بیمه مطابق قانون تأمین اجتماعی
4- سهم خانوارهای سایر اقشار متناسب با گروههای درآمدی معادل هفت درصد (7%) درآمد حداکثر معادل سقف درآمد کارکنان دولت به پیشنهاد شورای عالی بیمه سلامت و تصویب هیأتوزیران
5- پوشش بیمه سلامت برای افراد خارجی مقیم در کشور، از جمله پناهندگان گروهی مورد تأیید دفتر اتباع خارجی وزارت کشور، الزامی است. شیوه ی دریافت حق بیمه و برخورداری از یارانه ی دولت برای تأمین حق بیمه بر اساس آیین نامه ای شورای عالی بیمه خواهد بود که حداکثر ظرف سه ماه از ابلاغ اجرای این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد.
دولت مکلف به واریز حق بیمه پایه سلامت سهم بیمه شده حداکثر طی ۳ماه شد
نمایندگان مردم همچنین دولت را مکلف به واریز حق بیمه پایه سلامت سهم بیمه شده حداکثر ظرف مدت ۳ ماه کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم دیروز (سه شنبه، 14 آبان ماه) مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور با بند د ماده 86 این لایحه موافقت کردند.
در بند د ماده 86 آمده است که دستگاه های اجرایی مکلفند حق بیمه پایه سلامت سهم بیمهشده و دستگاه اجرایی را حداکثر ظرف مدت سه ماه به حساب سازمان بیمهگر پایه مربوطه واریز نمایند. در صورت عدم واریز با اعلام سازمان بیمهگر و تشخیص و توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی از ردیف مربوطه از حساب جاری دستگاه اجرائی ذیربط برداشت و به حساب سازمانهای بیمهگر پایه واریز میشود.
همچنین بند هـ این ماده برای بررسی در آینده مراعی ماند.
پزشکان و پرسنل حوزه درمان مکلف به رعایت تعرفه های پزشکی مصوب دولت شدند
در بخش دیگری از نشست علنی نوبت سوم دیروز (سه شنبه، 14 دی ماه) نمایندگان مردم در خانه ملت، پزشکان و تمام پرسنل حوزه درمان و کالاهای سلامت را موظف به رعایت تعرفه های مصوب دولت و خط مشی های مصوب وزارت بهداشت کردند.
نمایندگان در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه با بند ز ماده 86 این لایحه موافقت کردند.
براساس ماده 86 این لایحه؛ دولت مکلف است به منظور تحقق سیاستهای کلی سلامت، تأمین منابع مالی پایدار برای بخش سلامت، توسعه کمی و کیفی بیمههای سلامت و مدیریت منابع سلامت از طریق نظام بیمه با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا پایان سال اول اجرای برنامه اقدامات زیر را به عمل آورد.
در بند ز ماده 86 آمده است: کلیه پزشکان و پیراپزشکان، مؤسسات و مراکز ارائهدهنده خدمت، دارو و کالاهای سلامت در کشور اعم از دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی، خصوصی و خیریه موظفند ضمن رعایت تعرفه های مصوب دولت از خط مشیهای مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبعیت نموده و دریافت هرگونه وجه مازاد بر تعرفه های مصوب دولت، توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و مؤسسات و مراکز ارائه دهنده خدمت، دارو و کالاهای سلامت، حسب مورد طبق قانون مجازات مربوطه خواهد بود.
ممنوعیت پرداخت مازاد بر تعرفه شرکت های بیمه ای برای خدمات درمانی
ممنوعیت پرداخت مازاد بر تعرفه شرکت های بیمه ای برای خدمات درمانی یکی دیگر از مصوبات نمایندگان مجلس بود.
نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم دیروز (سه شنبه، 14 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور با بند و ماده 86 این لایحه موافقت کردند.
در بند و ماده 86 آمده است که عقد قرارداد و هرگونه پرداخت مازاد بر تعرفه تعیینشده برای خدمات تشخیصی، بهداشتی و درمانی مشمول بسته بیمه پایه سلامت توسط شرکت بیمههای تجاری و صندوقهای بیمهی پایه با اشخاص حقیقی و حقوقی تحت هر عنوان ممنوع است.
وزارت بهداشت عهده دار تعیین سطح خدمات مورد تعهد صندوق های بیمه پایه سلامت شد
نمایندگان همچنین وظیفه تعیین بسته خدمات شامل سطح خدمات مورد تعهد صندوق های بیمه پایه سلامت را بر عهده وزارت بهداشت گذاشتند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر دیروز (سه شنبه، 14 دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه با بند ح ماده 86 این لایحه موافقت کردند.
در بند ح این ماده آمده است که بسته خدمات (شمول و سطح خدمات) مورد تعهد صندوقهای بیمه پایه سلامت با نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و ابلاغ می شود. از ابتدای سال دوم برنامه خرید خدمت توسط سازمانهای بیمهگر درمانی صرفاً مطابق این بسته صورت می پذیرد.
تشکیل پایگاه اطلاعات بر خط بیمه شدگان درمان در سال اول برنامه
در همین حال، نمایندگان با تشکیل پایگاه اطلاعات بر خط بیمه شدگان درمان در سال اول برنامه موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم دیروز (سه شنبه، 14 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور با بند ط ماده 86 این لایحه موافقت کردند.
در بند ط ماده 86 آمده است که پایگاه اطلاعات برخط بیمه شدگان درمان کشور در سال اول برنامه در سازمان بیمه سلامت تشکیل میگردد. از ابتدای سال دوم برنامه، نحوهی دریافت خدمات بیمه شدگان از مراکز بهداشتی، تشخیصی، درمانی و دارویی به صورت واحد و یکسان توسط سازمان بیمه سلامت طراحی و اجرا میشود.
دولت مکلف به اجرای طرح پزشک خانواده در کشور شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، دولت را مکلف به اجرای طرح نظام ارجاع مبتنی بر پزشک خانواده در کشور کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم دیروز (سه شنبه، 14 دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه با بند ماده 86 این لایحه موافقت کردند.
براساس ماده 86 این لایحه؛ دولت مکلف است به منظور تحقق سیاستهای کلی سلامت، تأمین منابع مالی پایدار برای بخش سلامت، توسعه کمی و کیفی بیمههای سلامت و مدیریت منابع سلامت از طریق نظام بیمه با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا پایان سال اول اجرای برنامه اقدامات زیر را به عمل آورد.
در بند ب ماده 86 آمده است: سطحبندی تمامی خدمات تشخیصی و درمانی براساس نظام ارجاع مبتنی بر پزشک خانواده و اجازه تجویز اینگونه خدمات صرفاً براساس راهنماهای بالینی، طرح ژنریک و نظام دارویی ملی کشور خواهد بود.
سازمان بیمه سلامتلایحه ششم برنامه توسعهمجلس شورای اسلامی